مهاجرت به آمریکا

جدول محتوایی
مهاجرت به آمریکا

بررسی روش‌های مهاجرت به آمریکا | بهترین راه مهاجرت به آمریکا 2024

بسیاری از ما آمریکا را با نام «سرزمین فرصت‌ها» می‌شناسیم و شاید رؤیای آمریکایی، شما را هم به فکر مهاجرت به آمریکا انداخته باشد. کشوری که سال‌ها مقصد اصلی مهاجرت در جهان بود و همچنان مهم‌ترین مقصد مهاجرت تحصیلی است. اقتصاد قدرتمند، وجود بهترین دانشگاه‌های جهان در این کشور، امکان رشد و پیشرفت شغلی و امکانات رفاهی مطلوب از دلایلی هستند که مهاجران مشتاق را از سراسر جهان به آمریکا جذب کرده‌اند.

اگرچه مهاجرت به آمریکا در سال‌های اخیر برای شهروندان ایرانی سخت‌تر از همیشه شده است، اما هنوز هم غیرممکن نیست. در این مقاله قصد داریم روش‌های مهاجرت به آمریکا را بررسی کنیم و ببینیم که در سال 2024، بهترین راه مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان چیست.

شرایط مهاجرت به آمریکا چیست؟

شرایط مهاجرت به آمریکا با توجه به روشی که انتخاب می‌کنید، می‌تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی، شرایط عمومی مهاجرت به آمریکا عبارتند از:

  • تسلط به زبان انگلیسی
  • نداشتن سابقۀ کیفری
  • انجام معاینات پزشکی
  • داشتن تمکن مالی
  • رزومۀ تحصیلی و کاری خوب
  • موفقیت در مصاحبۀ سفارت

انواع ویزای آمریکا

در یک تقسیم‌بندی کلی، ویزای آمریکا به دو نوع مهاجرتی (IV) و غیر مهاجرتی (NIV) تقسیم می‌شود. در ادامه، این دو نوع ویزا را معرفی می‌کنیم.

ویزای مهاجرتی (Immigrant Visa)

این نوع ویزا اجازۀ حضور و اقامت بدون محدودیت را به متقاضی می‌دهد. اکثر کسانی که برای ویزای مهاجرتی آمریکا اقدام می‌کنند، برندگان لاتاری و سرمایه‌گذاران هستند. همچنین کسانی که قصد دارند از طریق ازدواج به آمریکا مهاجرت کنند، می‌توانند ویزای مهاجرتی بگیرند.

ویزای غیر مهاجرتی (Non-Immigrant Visa)

ویزای غیر مهاجرتی آمریکا برای حضور و اقامت موقت به متقاضیان اعطا می‌شود و اعتبار مشخص و محدودی دارد. کسانی که با اهداف گردشگری، اشتغال، تجارت، ملاقات خانوادگی و تحصیل به آمریکا سفر می‌کنند، باید برای دریافت این نوع ویزا اقدام کنند. برای مهاجرت به آمریکا، معمولاً ایرانیان ابتدا برای ویزای غیر مهاجرتی اقدام می‌کنند. سپس موفق به دریافت اقامت دائم و حتی گرین کارت آمریکا می‌شوند.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

در حال حاضر، مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل بهترین راه مهاجرت به این کشور برای شهروندان ایران است. البته به خاطر داشته باشید که ویزای تحصیلی آمریکا از نوع غیر مهاجرتی است و لزوماً به معنای اقامت دائم برای متقاضی نیست. انواع ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از:

  • ویزای F-1: رایج‌ترین نوع ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان بین‌الملل است. کسانی می‌توانند این ویزا را دریافت کنند که از یک دانشگاه یا مؤسسۀ آموزشی معتبر آمریکایی پذیرش گرفته باشند.
  • ویزای J-1: این ویزا به دانشجویانی داده می‌شود که قرار است در یک برنامۀ کارآموزی یا پروژۀ تحقیقاتی شرکت کنند.
  • ویزای M-1: دانشجویان خارجی می‌توانند با این ویزا در مراکز فنی حرفه‌ای آمریکا تحصیل کنند و متخص فارغ‌التحصیلان در رشته‌های فنی است.

مهاجرت کاری به آمریکا

در صورتی که از تخصص و مهارت لازم در حرفۀ خود برخوردار هستید، می‌توانید از طریق کاریابی به آمریکا مهاجرت کنید و در این کشور مشغول به کار شوید. متقاضیان این ویزا باید از یک کارفرمای آمریکایی جاب آفر بگیرند تا بتوانند برای ویزای کار این کشور اقدام کنند. انواع ویزای کار اقامت دائم آمریکا عبارتند از:

  • ویزای EB1: نام دیگر آن، ویزای نخبگانی است و به اساتید و پژوهشگران برجسته، مدیران اجرایی و افرادی با توانایی‌های خارق‌العاده اعطا می‌شود.
  • ویزای EB2: مختص افرادی است که مدرک تخصصی و پیشرفته دارند و صاحب توانایی استثنایی در یک زمینۀ خاص هستند.
  • ویزای EB3: به نیروهای کار ماهر و حرفه‌ای تعلق می‌گیرد.
  • ویزای EB4: ویژۀ برخی مهاجران با مشاغل خاص مثل مبلغان مذهبی، گویندگان و تدوینگران است.

ویزای کار آمریکا می‌تواند از نوع اقامت موقت باشد که به شرح زیر است:

  • ویزای HB1: برای افرادی صادر می‌شود که در مشاغل حوزۀ IT، مهندسی و آموزش تخصص داشته باشند.
  • ویزای L1: ویژۀ مدیران، مدیران ارشد، معماران، حسابداران، نقشه‌برداران و وکلا است.
  • ویزای O: مناسب کسانی است که صاحب استعداد استثنایی در زمینه‌های هنری، علمی، آموزشی، ورزشی و تجارت هستند.

مهاجرت به آمریکا با ویزای نخبگانی

ویزای نخبگان آمریکا که در بخش قبلی با آن آشنا شدیم، به کسانی تعلق می‌گیرد که کارنامۀ درخشانی در حوزۀ کاری خود داشته باشند. به عنوان مثال، جوایز بین‌المللی ارزشمند برنده شده باشند، مقالات علمی مهم منتشر کرده باشند یا کسب‌وکار موفقی را رهبری کنند. اگر موفق به دریافت این نوع ویزا شوید، روند اخذ اقامت دائم آمریکا را به سرعت طی می‌کنید و می‌توانید برای درخواست تابعیت این کشور اقدام کنند.

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری یکی از کم‌هزینه‌ترین روش‌های مهاجرت به این کشور است. دولت آمریکا سالانه برنامۀ مهاجرتی لاتاری را برگزار می‌کند و بیش از 50 هزار نفر با این روش، موفق به مهاجرت به آمریکا می‌شوند. برای ترویج تنوع نژادی در جمعیت مهاجر، شهروندان کشورهای مختلف می‌توانند شانس خود را در این قرعه‌کشی برای دریافت گرین کارت امتحان کنند.

کافی است در زمان تعیین‌شده، به این آدرس مراجعه کنید. اطلاعات خود را صحیح و دقیق ثبت کنید و منتظر اعلام نتایج بمانید. شاید شما یکی از برندگان بعدی خوش‌شانس لاتاری باشید!

مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج

در این روش، شما باید با شخصی ازدواج کنید که تابعیت کشور آمریکا را داشته باشد. البته اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج به همین راحتی‌ها هم نیست و چیزی حدود 2 تا 3 سال زمان می‌برد. اگر در طی این زمان از همسر خود جدا شوید، ویزای شما باطل می‌شود. پس از این مدت، اقامت دائم شما صادر می‌شود و جزو شهروندان آمریکا به حساب می‌آیید. برای دریافت اقامت آمریکا از این طریق، باید برای ویزای K1 آمریکا درخواست دهید.

مهاجرت به آمریکا از طریق تولد فرزند

کشور آمریکا تابع قانون خاک است؛ یعنی همۀ افرادی که در خاک این کشور متولد می‌شوند، شهروند آمریکا هستند. مهاجرت به آمریکا از طریق تولد فرزند برای کسانی مناسب است که یکی از زوجین، تابعیت آمریکا را ندارد و می‌خواهد از این راه، اقامت دائم دریافت کند. معمولاً زوج‌ها زمانی که فرزندشان هنوز به دنیا نیامده است، به آمریکا سفر می‌کنند. پس از اینکه فرزند آن‌ها به دنیا آمد، می‌توانند برایش شناسنامۀ آمریکایی بگیرند و خودشان هم اقامت دائم آمریکا را داشته باشند.

مهاجرت به آمریکا از راه سرمایه‌گذاری

آمریکا شرایط مناسبی را برای مهاجرت سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کرده است. وقتی می‌گوییم آمریکا کشور فرصت‌هاست، منظورمان چنین چیزی‌ست! مزیت مهم مهاجرت به آمریکا از راه سرمایه‌گذاری این است که نیازی به نمرۀ زبان انگلیسی بالا ندارد. فقط با داشتن سرمایۀ لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار می‌توانید برای ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا اقدام کنید. این ویزا به انواع زیر تقسیم می‌شود:

  • ویزای EB-5: نوعی ویزای اقامت دائم است که سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند برای اخذ آن اقدام کنند. حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی کسب‌وکار باید 800 هزار دلار یا 1 میلیون دلار باشد. همچنین سرمایۀ شما باید حداقل 10 نوع شغل تمام‌وقت برای نیروهای کار ایجاد کند.
  • ویزای تجاری E-1: متأسفانه امکان اخذ این ویزا برای ایرانیان وجود ندارد؛ چرا که فقط مختص شهروندان دارای معاهدۀ تجاری با آمریکا است. کسانی که می‌خواهند این ویزای غیر مهاجرتی اقدام کنند، باید شهروند رسمی کشور دارای معاهده باشند و تجارت مستمر و ارزشمند انجام دهند.
  • ویزای EB-1C: مدیران یا کارآفرینان خارجی که با شرکت‌های آمریکایی مستقر در خارج از این کشور کار می‌کنند و می‌خواهند به آمریکا منتقل شوند، امکان اقدام برای این نوع ویزا را دارند. این ویزا نیازی به سرمایه‌گذاری مالی ندارد، اما شخص متقاضی باید حداقل 2 سال سابقۀ کار در یک شرکت آمریکایی مستقر در خارج از این کشور را داشته باشد. از مهم‌ترین مزایای این ویزا، امکان اخذ گرین کارت برای متقاضی، همسر و فرزندان زیر 21 سال وی است.

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی

اخذ ویزای خانوادگی یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به آمریکا است و زیرمجموعۀ ویزای مهاجرتی محسوب می‌شود. اعضای خانوادۀ شهروندان قانونی کشور آمریکا که موفق به دریافت گرین کارت این کشور شده‌اند، می‌توانند برای اخذ ویزای خانوادگی اقدام کنند. این رابطۀ خانوادگی باید درجه‌یک باشد و صرفاً همسر، فرزند و والدین را در بر می‌گیرد. انواع ویزای خانوادگی به شرح زیر هستند:

  • ویزای IR-1: برای همسر شهروند آمریکا
  • ویزای IR-2: برای فرزند مجرد زیر 21 سال شهروند آمریکا
  • ویزای IR-3: برای فرزندخواندۀ مجرد زیر 21 سال شهروند آمریکا (خارج از خاک آمریکا)
  • ویزای IR-4: برای فرزندخواندۀ مجرد زیر 21 سال شهروند آمریکا (داخل خاک آمریکا)
  • ویزای IR-5: برای والدین شهروند آمریکا

علاوه بر ویزای خانوادگی برای اعضای درجه‌یک، نوع دیگری از ویزا هم وجود دارد که به بستگان درجه‌دو داده می‌شود. زمان صدور این نوع ویزا طولانی‌تر از دستۀ قبلی است و ویزای گروه F هم نامیده می‌شود که عبارتند از:

  • ویزای F1: برای فرزند مجرد بالای 21 سال شهروند آمریکا
  • ویزای F2-A: برای همسر و فرزندان زیر 21 سال شهروند آمریکا
  • ویزای F2-B: برای فرزندان مجرد بالای 21 سال شهروند آمریکا
  • ویزای F3: برای فرزندان متأهل شهروند آمریکا
  • ویزای F4: برای برادران و خواهران شهروند آمریکا با سن حداقل 21 سال

مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی

یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به آمریکا که البته آن را توصیه نمی‌کنیم، پناهندگی است. فرایند دریافت اقامت دائم از طریق پناهندگی بسیار سخت است و تا رسیدن به شرایط ثابت و پایدار، مسیری طولانی را در پیش دارید. دریافت اقامت آمریکا از طریق پناهندگی، فرایندی پیچیده و زمان‌بر است. برای قبول شدن درخواست پناهندگی، شرایط خاص و دقیقی لازم است که اگر حتی با یکی از آن شرایط تطابق نداشته باشید، درخواست پناهندگی شما لغو می‌شود.

زمان دریافت اقدام دائم آمریکا از طریق پناهندگی به شرایط شما بستگی دارد، اما حداقل از 6 ماه شروع می‌شود. افرادی که پروندۀ سیاسی دارند، ممکن است سریع‌تر از سایرین با این روش به نتیجه برسند. در مقایسه با روش‌های دیگر مهاجرت، درخواست پناهندگی برای ویزای دائم آمریکا سخت‌ترین و طولانی‌ترین شیوۀ مهاجرت به این کشور است. متقاضی پناهندگی باید دوران سختی را تحمل کند تا به ویزای خود برسد.

ویزاهای بشردوستانه آمریکا

ویزای بشردوستانه آمریکا به افرادی تعلق می‌گیرد که در معرض خطر یا آسیب جدی قرار دارند. متقاضیان این ویزا می‌توانند به صورت موقت یا دائم در آمریکا زندگی کنند. سه نوع ویزای بشردوستانه آمریکا عبارتند از:

  • ویزای T: این ویزا برای کسانی است که قربانی قاچاق انسان شده‌اند و با پلیس برای تعقیب جرم و اجرای قانون همکاری می‌کنند.
  • ویزای U: برای کسانی که در آمریکا زندگی می‌کنند و قربانی آزار جسمی یا روحی شده‌اند. فرد قربانی دارای این ویزا باید با سازمان‌های مجری قانون همکاری کند.
  • ویزای بشردوستانه: افرادی می‌توانند برای این ویزا اقدام کنند که به خاطر جنگ، خشونت، آزار و اذیت و مشکلات امنیتی در کشور خود با خطر جانی مواجه هستند. البته این ویزا برای کسانی صادر می‌شود که شرایط آن‌ها مطابق با پناهندگی نیست.

جمع‌بندی: راه‌های اقامت در آمریکا بسیار است!

در این مقاله ابتدا از شرایط مهاجرت به آمریکا گفتیم و نقطۀ شروع فرایند مهاجرت به آمریکا را شرح دادیم. سپس با تقسیم‌بندی کلی انواع ویزای آمریکا آشنا شدیم. پس از آن، تمام روش‌های مهاجرت به آمریکا را مفصل معرفی کردیم و به انواع ویزا در هرکدام از روش‌ها پرداختیم.

از مهاجرت تحصیلی و کاری تا مهاجرت از طریق لاتاری و سرمایه‌گذاری، شهروندان ایرانی می‌توانند برای اکثر روش‌های اقامت در آمریکا اقدام کنند. امیدواریم شما نیز بتوانید با توجه به شرایط و اهداف خود، بهترین روش مهاجرت به آمریکا را انتخاب کنید و به هدف نهایی خود برسید. محدودیت‌ها کم نیستند، اما فراموش نکنید که راه‌های رسیدن به آمریکا هم بسیار است!

برای مهاجرت به آمریکا از کجا شروع کنیم؟

اولین قدم برای شروع فرایند مهاجرت به آمریکا، شناخت انواع روش‌های مهاجرت به این کشور است. سپس می‌توانید با توجه به شرایط خود، بهترین روش را انتخاب کنید. قوانین مهاجرتی و شهروندی آمریکا نسبت به سایر کشورهای مهاجرپذیر، تا حدی پیچیده است. بنابراین مطالعه و تحقیق پیش از اقدام به مهاجرت را جدی بگیرید. برای شروع، بیایید به سراغ انواع ویزای آمریکا برویم و با تفاوت‌های آن‌ها آشنا شویم.

سوالات متداول

دیدگاهها (0)
دیدگاهی جهت نمایش وجود ندارد!
دیدگاه شما