کانادا به دلیل برنامههای خوب مهاجرتی و اوضاع اقتصادی قابل قبول امروزه به یکی از مقصدهای پرطرفدار مهاجرین تبدیل شدهاست. تنوع در برنامههای مهاجرتی باعث شده تا افراد مختلفی از رده سنیهای مختلف با درآمدهای مختلف به فکر مهاجرت به کانادا بیفتند. اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید خبر خوب این است که کانادا تا سال ۲۰۲۶ برای جذب بیش از یک میلیون مهاجر برنامه ریزی کرده؛ پس شما هم این شانس را دارید که با یک برنامهریزی دقیق و مطمئن جزوی از این لیست باشید.
جدول محتوایی
مهاجرت به کانادا
بهتر است قبل از اینکه راه های مهاجرت به کانادا را بررسی کنیم در نظر داشته باشید که باید مسیر مشخصی را انتخاب کنید. امتحان کردن بعضی از این مسیرها بدون داشتن شرایط لازم و اطلاعات کافی ممکن است راه را برای بقیهی مسیرها دشوار کند و کمک گرفتن از وکلای متخصص در این زمینه میتواند از ضررهای احتمالی، به خوبی جلوگیری کند. همچنین بهترین راه برای افراد مختلف لزوماً یک راه نیست؛ ممکن است راهی که دوست شما انتخاب کرده و به تازگی ویزای خود را گرفته است، بهترین مسیر برای شما نباشد.
ویزای تحصیلی
یکی از پرطرفدارترین مسیرهای مهاجرتی به کانادا اقدام برای ویزای تحصیلی است. این روش به دلیل شانس بالای ویزا شدن یکی از پر تعدادترین و محبوبترین مسیرهای ممکن محسوب میشود. افراد از گروههای سنی مختلف با سطح تحصیلات مختلف میتوانند برای پذیرش گرفتن از کالج ها یا دانشگاههای کانادا اقدام کنند.
البته باید در نظر داشته باشید که گرفتن پذیرش از دانشگاه یا کالج به معنای اتمام کار نیست و مرحله اصلی گرفتن ویزاست. برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای کانادا میتوانید به سایتهای مختلفی که دانشگاه ها را در مقاطع و رشته های مختلف دسته بندی کردهاند رفته و شرایط هر دانشگاه را در وب سایت خودش جستجو کنید.
اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی برای کسانی که مدرسه را تمام کردهاند یا مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد دارند با گرفتن نمره آیلتس قابل قبول، یکی از بهترین مسیرهای ممکن به شمار میرود. اولین و مهمترین مزیت این مسیر، برنامههای جذاب اخذ اقامت دائم برای فارغ التحصیلان دانشگاههای کاناداست. در صورت اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی اگر سن شما زیر ۱۸ سال است ویزای شما دانشآموزی و اگر بالای ۱۸ سال هستید ویزای دانشجویی خواهد بود. در ادامه به برخی از شرایط اخذ ویزای دانشجویی کانادا اشاره میکنیم.
پذیرش از یکی از دانشگاه ها یا کالج های کانادا را کسب کنید.
شما باید از لحاظ مالی در شرایط خوبی باشید و بتوانید شهریه تحصیل و هزینه زندگی را بپردازید و به صورت تمکن مالی آن را به اداره مهاجرت کانادا ارائه دهید.
شما نباید سوء پیشینه داشته باشید و باید از لحاظ جسمی سالم باشید.
بهتر است در کشور مبدا تای (Tie) یا همان «گره» کافی داشته باشید.
در آخر آفیسر اداره مهاجرت را قانع کنید که تحصیل در مقطع و رشته مورد نظر در کانادا مزایا و تاثیرات بسیار مثبتی در زندگی شما دارد؛ به طوری که نمیتوانید آن شرایط را در کشور خودتان داشته باشید.
تای (Tie) همان «گره» است که در اینجا به مفهوم وابستگی شما به کشور خودتان است؛ به این حالت که اگر تای شما با کشورتان ضعیف باشد یعنی در صورت خروج از کشور، وابستگی و پیوند محکمی برای بازگشت به کشور را ندارید و در این شرایط، کانادا مهاجرت موفق شما را تضمین نمیکند. تای میتواند مالی، شغلی، خانوادگی یا عاطفی باشد.
ویزای همراه
اگر جزو یکی از ۳ دسته زیر قرار بگیرید، شامل ویزای همراه تحصیلی کانادا میشوید:
همسر متقاضی یا دارنده ویزای دانشجویی کانادا باشید.
فرزند متقاضی یا دارنده ویزای دانشجویی کانادا باشید.
والدین متقاضی یا دارنده ویزای دانشآموزی کانادا باشید.
شما به عنوان شریک زندگی یک دانشجو در کانادا یا والدین دانشجو یا دانش آموز برای گرفتن ویزای همراه باید این شرایط را داشته باشید:
اثبات کنید که پس از اتمام تحصیل همسر یا فرزند خود، به کشور خود بازگشته و خاک کانادا را ترک خواهید کرد.
اثبات کنید که تمکن مالی کافی برای تامین هزینههای زندگی خود در کانادا را دارید که مجزا از هزینه زندگی و تحصیل همسر یا فرزندتان است.
از نظر جسمی سالم باشید.
سوء پیشینه قانونی نداشته باشید.
برخی از درخواستها برای ویزای همراه کانادا معمولا به این دلایل ریجکت یا رد میشوند:
اولین مورد هدف سفر است که برای آفیسر قانع کننده نباشد.
مدارک و مستندات شما برای بازگشت به کشور خودتان بعد از اتمام تحصیل همسر یا فرزندتان کافی نباشد.
تای کافی با کشور مبدا نداشته باشید و یا وابستگانی در خاک کانادا داشته باشید.
در فرم درخواست ویزای همسرتان قید شده باشد که شما به عنوان اسپانسر همسرتان در کشور خود خواهید ماند.
برای خدمات انتقال پول از تیام استفاده کردم و بسیار راضی بودم.
امیر محمدیمهاجرت تحصیلی به کانادا
ویزای توریستی
قبل از اینکه به شرایط اخذ ویزای توریستی بپردازیم باید در نظر داشته باشید که افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند میتوانند از ویزای توریستی صرفاً برای ورود به کانادا استفاده کرده و بعد از آن تقاضای ویزای کار کنند.
همانطور که احتمالا با خبر هستید ایرانیانی که با ویزای توریستی در کانادا هستند میتوانند تا تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ به صورت رایگان درخواست اپن ورک پرمیت بدهند که به شما اجازه میدهد تا در کانادا کار کنید. بعضی هم بعد از دریافت ویزای توریستی، برای ویزای دانشجویی در خاک کانادا اقدام میکنند. مزیت اصلی اقدام از طریق ویزای توریستی، هزینه های پایین آن به نسبت ویزای دانشجویی است، چرا که نه تنها نیازی به پرداخت شهریه دانشگاه ندارید، بلکه تمکن کمتری هم باید نشان دهید. ویزای توریستی کانادا به قصد بازدید از اقوام و دوستان، سیاحت و یا بررسی موقعیتهای تجاری صادر میشود و از نوع یک بار ورود (سینگل) یا چند بار ورود (مولتیپل ۵ ساله) است.
مسلماً اگر شما فامیل درجه ۱ ساکن در کانادا دارید ، با ارسال دعوتنامه شانس بالاتری برای قبولی ویزای توریستی دارید، ویزای شنگن یا سفرهای قبلی به استرالیا یا کشورهای اروپایی نیز شانس قبولی ویزای توریستی شما را بالا میبرد؛ و دقیقاً مشابه ویزای تحصیلی، باید تای کافی با ایران داشته باشید تا آفیسر مجاب شود که قصد شما صرفاً بازدید توریستی بوده و بعد از اتمام سفر به ایران بازمیگردید.
اقامت در کانادا به روش اکسپرس اینتری (Express Entry)
یکی از روش های جذاب اخذ ویزای کانادا گرفتن اقامت از طریق express entry است. مزیت اصلی این مسیر این است که شما با اقامت دائم وارد خاک کانادا میشوید و مانند بقیهی مسیر ها نیازی به انتظار برای تمدید ویزا یا ورود به پروسهی اقامت در کانادا را ندارید.
در سیستم اکسپرس اینتری Express Entry متقاضیان بر اساس فاکتورهایی مثل سابقه کاری، زبان، شغل، تحصیلات و موارد دیگر، امتیاز جامع (CRS) دریافت میکنند. هر دوره پرونده تمامی متقاضیان داخل پول (pool) یا همان استخر به ترتیب امتیاز جمع آوری شده و در هر دوره بالاترین امتیاز ها اقامت دائم کانادا را دریافت میکنند.برای این که بتوانید در سیستم اکسپرس انتری حساب کاربری بسازید، باید شرایط یکی از برنامههای زیر را داشته باشید:
فدرال اسکیل ورکر: لازمهی این مسیر داشتن حداقل یکسال سابقه ی کار در مشاغل مهارتی است. همچنین داشتن مدرک زبان با حداقل سطح CLB 7 (حدودی معادل آیلتس جنرال ۶)؛ و در آخر کسب امتیاز در این برنامه است.
تجربه ی حضور در کانادا: برای این مسیر باید حداقل یکسال تجربه کار در کانادا داشته باشید و همچنین داشتن سطح زبان متناسب با سطح مهارت نیز لازم است.
فدرال اسکیل ترید: از ملزومات این پرونده حداقل دو سال سابقه کار در مشاغل مورد نیاز کانادا، جاب آفر کانادا یا گواهی صلاحیت از کانادا و مدرک زبان متناسب با سطح مهارت سابقه کار است.
برنامه ی استانی: برای این مسیر باید شرایط یکی از سه راه دیگر را داشته باشید و علاوه بر آن شرایط استان مورد نظر هم برآورده کنید. مزیت این مسیر احتمال تعداد رقبای کمتر برای پروندهی اکسپرس انتری است. همچنین برخی استانها، روشهایی را طراحی کردهاند که برای اقدام از آنها ابتدا باید یک پروفایل اکسپرس انتری داشته باشید. بنابراین در این روشها هم باید شرایط یکی از برنامههای اکسپرس انتری را دارا باشید.
بعد از ورود به استخر میتوانید درخواست استانی خود را در سایت مربوط به همان استان ثبت کنید.برای جستجوی برنامه ی هر استان میتوانید به وبسایت آن مراجعه کنید. در صورتی که شرایط مربوط به روش آن استان را داشتید، استان به شما نامینیشن میدهد و سپس امتیاز زیادی به امتیاز اکسپرس اینتری شما اضافه میشود و برایتان دعوتنامه ارسال میشود. باید در پروفایل اکسپرس انتری خود مدارک و اطلاعات را تکمیل کنید و درخواست خود را برای اداره مهاجرت فدرال ارسال کنید.
قبل از اتمام و جمع بندی مسیر اکسپرس انتری، باید در نظر داشته باشید علیرغم مزایای مهم این مسیر و اخذ اقامت دائم در ابتدای کار، مسیر راحتی پیش رو نخواهید داشت و همه ی افراد شرایط انتخاب شدن در استخر متقاضی ها را نخواهند داشت.
اما در عین حال خبر خوبی برای دارندگان CLB 7 زبان فرانسه داریم! کانادا امتیاز ویژه تری برای این افراد در نظر گرفته و در صورتی که مدارک زبان فرانسه خود را ارائه بدهید از شانس بالاتری برخوردار خواهید بود. همچنین در سال ۲۰۲۴ چند شاخه ی شغلی اعم از «حوزه ی سلامت و بهداشت،STEM (علوم،تکنولوژی،مهندسی،ریاضی)، مشاغل فنی، مشاغل حوزهی حمل و نقل، حوزهی کشاورزی و صنایع غذایی امتیاز بیشتری خواهند داشت. داشتن تحصیلات در این زمینه ها نیز امتیاز بیشتری به همراه خواهد داشت.
در نظر داشتهباشید که در سیستم اکسپرس انتری، گرفتن جاب آفر از کانادا امتیاز دارد و به شما کمک میکند که امتیاز خود در سیستم CRS را بالا ببرید. البته، این پیشنهاد کاری باید معتبر باشد. شما میتوانید از طریق وبسایت مهاجرتی کانادا یک پروفایل ساخته و با وارد کردن شرایط، امتیاز خودتان را محک بزنید.
در عین حال، وکلای حرفهای به راحتی میتوانند مشاوره و کمک جهت بهبود امتیاز پروندهی اکسپرس را برای شما انجام دهند. به همین دلیل اگر سابقه کار در این زمینههای شغلی را دارید یا زبان فرانسه بلدید شاید این بهترین مسیر برای شما باشد.
سرمایه گذاری در کانادا
مانند اکسپرس انتری سرمایهگذاری در کانادا نیز به ۴ برنامه مختلف فدرال و برنامههای استانی تقسیم بندی میشوند. در این قسمت نگاه کوتاهی به جزئیات هر برنامه میاندازیم.
ویزای کارآفرینی C11 : این ویزا مناسب کارآفرینانی است که قصد سرمایهگذاری در یک بیزینس فعال در کانادا را دارند یا میخواهند یک بیزینس جدید در کانادا ثبت کنند. ویزای کاری این افراد به مدت یک سال صادر شده و پس از آن میتوانند برای اقامت دائم اقدام کنند.
ویزای استارتاپ کانادا START-UP : این ویزا برای افرادی است که پتانسیل ثبت شرکتهای نوآورانه دارند و پتانسیل درآمدزایی بالایی از بیزینس خودشان نشان میدهند. ۵ نفر از اعضای گروه استارتاپ ویزای سه ساله گرفته و پس از آن میتوانند برای اقامت دائم اقدام کنند. در ویزای استارتاپ، متقاضی راهاندازی استارت آپ باید تأییدیه یک شرکت سرمایهگذاری را به دست بیاورد تا بتواند استارتاپ خود را در کانادا راهاندازی کند.
برنامه ی انتقال درون شرکتی ICT : این برنامه مناسب شرکت هایی است که میخواهند شعبه دیگری از بیزینس خود را در خاک کانادا افتتاح کنند و کارمندان خود را به دفتر کانادا منتقل کنند. از طریق این برنامه میتوانید ویزای کاری یک ساله گرفته و پس از آن برای اخذ اقامت دائم اقدام کنید.
روش مالک-گرداننده Owner-Operator : افراد میتوانند با خرید حداقل ۵۱ درصد از سهام شرکتهای موجود در کانادا و یا ثبت شرکت در کانادا از روش مالک گرداننده استفاده کنند که در این روش در ابتدا ویزای کاری ۲ ساله گرفته و سپس میتوانید برای اقامت دائم اقدام کنید.
ویزای کارآفرینی استانها PNP : استانها با توجه به برنامههای مهاجرتی استانی خود، انواعی از گروههای کارآفرینی را ارائه میدهند. سرمایهگذاران از طریق یکی از این گروهها میتوانند در یک استان خاص کسب و کار راه اندازی کنند.
اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری
هرکدام از برنامههای اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری شرایط مخصوص به خود را دارند. اما به صورت کلی برای این سبک از مهاجرت به کانادا باید این شرایط را داشته باشید:
ارائه مدارک مبنی بر دارا بودن بین ۱۰۰ هزار تا ۳۵۰ هزار دلار برای سرمایهگذاری در هر بیزینسی
داشتن سابقه کار در مدیریت کسب و کار و مهارتهای لازم در هر شاخهای
داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه (حداقل آیلتس ۴ یا ۵)
در اینجا بررسی کلی معروفترین و محبوبترین مسیرهای مهاجرتی به کانادا به اتمام میرسد. البته که تمامی این تعاریف به صورت عمومی مطرح شدند و جزئیات برای هر پرونده مهاجرتی و هر مورد میتواند متفاوت باشد. برای شروع مسیر کافی است به کمک یک وکیل مهاجرت به کانادا، روش مهاجرت مخصوص خودتان را انتخاب کنید و به جمعآوری اطلاعات و جدیدترین اخبار در مورد آن روش بپردازید. فراموش نکنید که وکلای مهاجرتی، شرایط هر کیس را با توجه به نقاط قوت و ضعف پرونده میسنجند و بهترین روش را برای اقدام پیشنهاد خواهند کرد.
سوالات متداول
مبلغی که قبل از مهاجرت اعلام میکنید وارد کانادا خواهید کرد شامل مالیات نخواهد شد. درواقع درآمدهای خارج از کانادا، قبل از آنکه موقعیت کانادایی بگیرید (ویزای کار، ویزای دانشجویی، اقامت دائم و غیره) با اعلام کردن در فرمهای مالیاتی، شامل مالیات نمیشوند و میتوانید آنها را از طریق مشخص کردن در Declaration Form به کانادا بیاورید.
هر فردی که قصد دارد وارد کانادا شود، اگر بخواهد مبلغی را وارد کانادا کند که مربوط به درآمدِ قبل از ورودش به کانادا باشد و در فرمهای مالیاتیاش هم اعلام کرده باشد که چه مبلغی را قبل از مهاجرتش، در کشورش داشته، مجاز است آن مبلغ را همراه خودش به کانادا بیاورد و هیچ مالیاتی به آن مبلغ تعلق نمیگیرد.
اما با مهاجرت، هر ثروتی که در کانادا تولید کنید، شامل مالیات در کانادا میشود
مبلغی که قبل از مهاجرت اعلام میکنید وارد کانادا خواهید کرد شامل مالیات نخواهد شد. درواقع درآمدهای خارج از کانادا، قبل از آنکه موقعیت کانادایی بگیرید (ویزای کار، ویزای دانشجویی، اقامت دائم و غیره) با اعلام کردن در فرمهای مالیاتی، شامل مالیات نمیشوند و میتوانید آنها را از طریق مشخص کردن در Declaration Form به کانادا بیاورید.
هر فردی که قصد دارد وارد کانادا شود، اگر بخواهد مبلغی را وارد کانادا کند که مربوط به درآمدِ قبل از ورودش به کانادا باشد و در فرمهای مالیاتیاش هم اعلام کرده باشد که چه مبلغی را قبل از مهاجرتش، در کشورش داشته، مجاز است آن مبلغ را همراه خودش به کانادا بیاورد و هیچ مالیاتی به آن مبلغ تعلق نمیگیرد.
اما با مهاجرت، هر ثروتی که در کانادا تولید کنید، شامل مالیات در کانادا میشود
مبلغی که قبل از مهاجرت اعلام میکنید وارد کانادا خواهید کرد شامل مالیات نخواهد شد. درواقع درآمدهای خارج از کانادا، قبل از آنکه موقعیت کانادایی بگیرید (ویزای کار، ویزای دانشجویی، اقامت دائم و غیره) با اعلام کردن در فرمهای مالیاتی، شامل مالیات نمیشوند و میتوانید آنها را از طریق مشخص کردن در Declaration Form به کانادا بیاورید.
هر فردی که قصد دارد وارد کانادا شود، اگر بخواهد مبلغی را وارد کانادا کند که مربوط به درآمدِ قبل از ورودش به کانادا باشد و در فرمهای مالیاتیاش هم اعلام کرده باشد که چه مبلغی را قبل از مهاجرتش، در کشورش داشته، مجاز است آن مبلغ را همراه خودش به کانادا بیاورد و هیچ مالیاتی به آن مبلغ تعلق نمیگیرد.
اما با مهاجرت، هر ثروتی که در کانادا تولید کنید، شامل مالیات در کانادا میشود