مهاجرت به انگلیس

مهاجرت به انگلیس
جدول محتوایی
مهاجرت به انگلیس

از گذشته‌های دور تا حال حاضر، انگلیس همواره جزو مقاصد مهاجرتی محبوب برای ایرانیان بوده است. زندگی در انگلیس به معنی زندگی در یک کشور توسعه‌یافته و پیشرفتۀ اروپایی با استانداردهای بالاست. کشوری که فرصت‌های شغلی بی‌شماری دارد و تعدادی از بهترین دانشگاه‌های جهان در آن واقع شده‌اند. از مهاجرت تحصیلی و کاری تا ثبت شرکت و حتی ازدواج، روش‌های مختلفی برای مهاجرت به انگلستان وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تمامی این روش‌ها را به زیر ذره‌بین ببریم و ببینیم بهترین روش مهاجرت به انگلیس برای شهروندان ایرانی کدام است.

از گذشته‌های دور تا حال حاضر، انگلیس همواره جزو مقاصد مهاجرتی محبوب برای ایرانیان بوده است. زندگی در انگلیس به معنی زندگی در یک کشور توسعه‌یافته و پیشرفتۀ اروپایی با استانداردهای بالاست. کشوری که فرصت‌های شغلی بی‌شماری دارد و تعدادی از بهترین دانشگاه‌های جهان در آن واقع شده‌اند. از مهاجرت تحصیلی و کاری تا ثبت شرکت و حتی ازدواج، روش‌های مختلفی برای مهاجرت به انگلستان وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تمامی این روش‌ها را به زیر ذره‌بین ببریم و ببینیم بهترین روش مهاجرت به انگلیس برای شهروندان ایرانی کدام است.

شرایط مهاجرت به انگلیس

شرایط مهاجرت به انگلیس برای هرکدام از روش‌های آن متفاوت است. بنابراین شما باید ابتدا روش مد نظر خود را انتخاب کنید و سپس به بررسی شرایط خاص آن روش بپردازید. هرچند بعضی از شرایط مهاجرت به انگلستان برای همۀ روش‌ها ثابت هستند؛ مثل ارائۀ مدرک زبان انگلیسی و مدرک تمکن مالی. 

برای مهاجرت به انگلیس از کجا شروع کنیم؟

قدم اول برای شروع فرایند مهاجرت به انگلیس، بررسی شرایط خودتان است. سن، وضعیت تأهل، تحصیلات، سابقه کار، تمکن مالی و مهارت‌های تخصصی شما از جمله عواملی هستند که بر انتخاب بهترین شیوۀ مهاجرت به انگلستان تأثیرگذارند. اگر به زبان انگلیسی مسلط نیستید، حتماً آن را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهید. بدون دانش قابل قبول زبان انگلیسی و ارائۀ مدرک آن، نمی‌توانید در این کشور به زندگی، کار و تحصیل بپردازید.

مراحل مهاجرت به انگلستان

برای مهاجرت به انگلیس، باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. نوع ویزای مد نظر خود را انتخاب کنید.
  2. فرم ویزا را به صورت آنلاین از طریق سایت ادارۀ مهاجرت انگلیس تکمیل کنید. اگر چند نفر هستید، فرم درخواست ویزا را جداگانه برای هر شخص تکمیل کنید.
  3. از سفارت انگلیس در یکی از کشورهای همسایۀ ایران، وقت مصاحبه و انگشت‌نگاری بگیرید.
  4. هزینۀ ویزا را به صورت آنلاین بپردازید. پس از گرفتن وقت سفارت، حداکثر 3 ساعت برای پرداخت هزینۀ ویزا فرصت دارید.
  5. طبق تاریخ و ساعت مشخص برای مصاحبه و انگشت‌نگاری به سفارت مراجعه کنید و مدارک خود را تحویل دهید.
  6. منتظر دریافت پاسخ ویزا بمانید. در صورتی که موفق به اخذ ویزای انگلستان شدید، می‌توانید برای سفر به این کشور برنامه‌ریزی کنید.

روند اخذ اقامت دائم و شهروندی انگلیس

معمولاً پس از 5 سال زندگی در انگلستان می‌توانید برای اخذ اقامت دائم این کشور درخواست دهید. شرایط شما از جمله دانش زبان انگلیسی و تمکن مالی بررسی می‌شود و البته باید هزینۀ درخواست اقامت دائم را هم بپردازید که حدود 2400 پوند است. اگر قصد دارید برای اعضای خانوادۀ خود نیز اقامت دائم بگیرید، باید درخواست هر نفر را جداگانه ثبت و هزینۀ آن را پرداخت کنید.

کسانی که موفق به دریافت اقامت دائم انگلیس می‌شوند، می‌توانند بعد از یک سال برای دریافت تابعیت انگلیس و پاسپورت این کشور درخواست دهند. برخی افراد می‌توانند روند اخذ اقامت دائم انگلستان را سریع‌تر از بقیه طی کنند. مثلاً کسانی که از طریق ازدواج به انگلیس مهاجرت کرده‌اند، می‌توانند بعد از 2 سال زندگی مشترک با همسر انگلیسی خود، برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند.

مدارک لازم برای مهاجرت به انگلستان

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید در ابتدای مسیر مهاجرت به انگلیس انجام دهید، جمع‌آوری مدارک لازم برای مهاجرت است. مدارک شما باید دقیق و کامل باشند. هرگونه نقص در مدارک باعث می‌شود رسیدگی به پروندۀ شما به تأخیر بیفتد یا حتی درخواست ویزا ریجکت شود.

لیست کلی مدارکی که برای مهاجرت به انگلیس نیاز دارید، به شرح زیر است:

  • پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار
  • مدرک زبان انگلیسی (آیلتس با حداقل نمرۀ 6)
  • گواهی نداشتن سوءپیشینه
  • مدارک تحصیلی و کاری
  • بیمۀ مسافرتی معتبر
  • گواهی سلامت پزشکی
  • مدارک ازدواج یا طلاق

آشنایی با انواع روش‌های مهاجرت به انگلیس

حالا که با مقدمات مهاجرت به انگلیس آشنا شدیم، وقت آن رسیده که به سراغ انواع روش‌های مهاجرت به این کشور برویم.

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی به انگلستان یکی از پرتقاضاترین راه‌های مهاجرت به این کشور است. دانشجویان خارجی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های انگلیس را دارند، باید حداقل 16 سال سن داشته باشند، مدرک تحصیلی و زبان انگلیسی معتبر ارائه دهند و تمکن مالی خود را اثبات کنند. برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلیس باید مدرک زبان معادل با سطح B2 ارائه دهید. این سطح معادل با نمرۀ آیلتس 5.5 تا 6.5 است.

شما می‌توانید در تمامی مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌های انگلیس تحصیل کنید. البته اخذ پذیرش کار راحتی نیست و باید از سوابق تحصیلی خوب و رزومۀ پژوهشی قوی برخوردار باشید. به میزانی که سطح دانش زبان انگلیسی شما بالاتر باشد و نمرۀ بهتری در آزمون آیلتس بگیرید، شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلیس خواهید داشت.

مهاجرت کاری

مشابه مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری به انگلیس هم طرفداران بسیاری دارد. با توجه به تحصیلات، سابقه کاری و مهارت‌های خود می‌توانید وارد بازار کار انگلیس شوید و شغل مناسبی پیدا کنید. رایج‌ترین روش مهاجرت کاری به انگلیس، دریافت پیشنهاد شغلی از سمت یک شرکت یا کارفرمای انگلیسی است که به دریافت دعوت‌نامۀ معتبر شغلی و اخذ ویزای کاری منجر می‌شود.

سالانه کشور انگلیس لیستی از موقعیت‌های شغلی در حوزه‌های مختلف مدیریتی، پزشکی، مهندسی، هنری و… منتشر می‌کند که به دنبال استخدام نیروی کار خارجی هستند. شما می‌توانید با بررسی این موقعیت‌ها و ارسال رزومه، شانس خود را برای مهاجرت کاری به انگلیس امتحان کنید.

در صورتی که موفق به دریافت دعوت‌نامه شوید و سفارت نیز مدارک شما را تأیید کند، ویزای کار یا اسکیل ورکر انگلستان برایتان صادر می‌شود. با این ویزا می‌توانید به همراه خانواده‌تان به مدت 5 سال در انگلیس اقامت داشته باشید. توجه داشته باشید که ارائۀ مدرک زبان معادل سطح B1 و مدرک تمکن مالی برای مهاجرت کاری به انگلیس الزامی است.

مهاجرت از طریق دعوت‌نامه

در این روش مهاجرت به انگلیس، متقاضی باید جزو خویشاوندان درجه‌یک شهروند انگلستان باشد. یعنی همسر، مادر، پدر یا فرزند وی دارای شهروندی یا اقامت دائم انگلیس باشند تا بتوانند دعوت‌نامه بفرستند. فرد ارسال‌کنندۀ دعوت‌نامه باید صاحب یک خانه یا آپارتمان در انگلیس باشد و مدرک تمکن مالی ارائه دهد تا ثابت کند که می‌تواند حامی مالی فرد دعوت‌شده باشد. البته متقاضی دعوت‌نامه هم می‌تواند مدرک تمکن را برای اثبات توانایی مالی خود ارائه دهد.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت و سرمایه‌گذاری

مهاجرت به انگلستان از طریق ثبت شرکت و سرمایه‌گذاری می‌تواند به سه روش انجام شود که عبارتند از:

  • ویزای Innovator: برای دریافت این ویزا باید یک طرح نوآورانه، قابل اجرا و سودآور ارائه دهید و حداقل 50هزار تا 100هزار پوند سرمایه داشته باشید. اگر ایدۀ شما تأیید شود، می‌توانید برای اخذ این ویزا اقدام کنید و البته مدرک تمکن مالی هم ارائه دهید. با این ویزا می‌توانید به همراه همسر و فرزندان زیر 18 سال خود به انگلیس مهاجرت کنید.
  • ویزای Sole Representative: این ویزا برای سرمایه‌گذارانی صادر می‌شود که قصد دارند یک شعبه از شرکت خود را در انگلیس افتتاح کنند. سهام شخص متقاضی در شرکت نباید کمتر از 49 درصد باشد و همچنین نیاز به گردش مالی بیشتر از نیم میلیون پوند دارد.
  • ویزای استارت‌آپ: لازمۀ دریافت این ویزا، ارائۀ یک طرح تجاری جدید و خلاقانه است که قبلاً در کشور اجرا نشده باشد. همچنین باید از مدرک آیلتس با حداقل نمرۀ 6 و تمکن مالی لازم برای اجرای طرح برخوردار باشید و امتیاز لازم را از سیستم امتیازدهی به دست آورید. با این ویزا فقط می‌توانید دو سال در انگلیس اقامت داشته باشید و سپس نوع ویزا را تغییر دهید.

مهاجرت نخبگان به انگلیس

ویزای نخبگان یا گلوبال تلنت به افرادی تعلق می‌گیرد که ورزشکار، هنرمند، نخبۀ علمی یا متخصص در زمینه‌های کاری مد نظر انگلستان هستند. مهم‌ترین مزیت ویزای نخبگانی این است که نیازی به ارائۀ مدرک زبان و تمکن مالی ندارد. البته شرط اصلی دریافت ویزا هم این است که شخص به عنوان نخبه شناخته و تأیید شود.

مهاجرت به انگلستان از طریق ازدواج

ازدواج با یک فرد انگلیسی یا غیر انگلیسی دارای تابعیت یا اقامت دائم این کشور، یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به انگلستان است. البته این شیوه دارای شرایط مخصوص به خود است و به سادگی امکان‌پذیر نیست. این شرایط عبارتند از:

  • متقاضی بیشتر از 18 سال سن داشته باشد.
  • واقعی بودن ازدواج محرز شود.
  • متقاضی مدرک آیلتس با حداقل نمره 4 ارائه دهد.
  • تمکن مالی همسر متقاضی برای تأمین هزینه‌های زندگی ثابت شود.

کسانی که با شهروندان انگلستان ازدواج می‌کنند، می‌توانند پس از دو سال برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. اگر واقعی بودن ازدواج به هر نحوی اثبات نشود و ازدواج صوری باشد، امکان دریافت اقامت وجود نخواهد داشت.

مهاجرت به انگلیس از طریق پناهندگی

مهاجرت به انگلستان از طریق پناهندگی، آخرین راه‌حلی است که برای مهاجرت به این کشور مطرح می‌شود و ما هم این روش را توصیه نمی‌کنیم. این روش صرفاً می‌تواند برای کسانی مناسب باشد که در کشور خود با آزار و اذیت و ناامنی مواجه هستند. برای درخواست پناهندگی، باید ثابت کنید که به خاطر عقاید سیاسی، عضویت در گروه‌های خاص، نژاد، مذهب یا ملیت در معرض خطر جدی یا حتی مرگ هستید.

اداره مهاجرت و تابعیت انگلستان (UKVI) درخواست شما را بررسی می‌کند و در صورت دعوت، باید اطلاعات و دلایل خود را برای درخواست پناهندگی ارائه دهید. در صورت پذیرفته شدن درخواست شما، اقامت موقت انگلیس را دریافت می‌کنید و بعد از 5 سال هم می‌توانید اقامت دائم این کشور را داشته باشید.

فرایند بررسی درخواست پناهندگی می‌تواند تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد. در طی این زمان، شما اجازۀ کار یا تحصیل در انگلیس را ندارید و در صورت رد درخواست، احتمال دارد از این کشور اخراج شوید. قوانین پناهندگی همواره تغییر می‌کنند و مهم است که قبل از اقدام، حتماً از جدیدترین مقررات آگاه شوید. مجدد تأکید می‌کنیم که مسیر پناهندگی فراز و نشیب بسیاری دارد و باید تمام جوانب آن را به دقت بررسی کنید.

هزینه‌های مهاجرت به انگلیس 2024

هزینه‌های اصلی مهاجرت به انگلیس شامل شهریۀ دانشگاه، هزینۀ زندگی، تمکن مالی و البته هزینۀ درخواست ویزا می‌شود. در حال حاضر، این هزینه‌ها عبارتند از:

  • شهریۀ دانشگاه: سالانه 10هزار تا 40هزار پوند
  • متوسط هزینۀ زندگی: سالانه 10هزار تا 12هزار پوند
  • تمکن مالی: ماهیانه 800 پوند (به اضافۀ 600 پوند به ازای هرکدام از همراهان)
  • هزینۀ درخواست ویزای توریستی: 115 پوند
  • ویزای تحصیلی: 490 پوند
  • ویزای ازدواج و خانوادگی: 115 پوند
  • ویزای اسکیل ورکر (کاری): 719 پوند
  • ویزای کارآفرینی: 1191 پوند
  • ویزای راه‌اندازی استارت‌آپ: 435 پوند
  • ویزای گلوبال تلنت (نخبگان): 192 پوند

جمع‌بندی

در این مقاله با شرایط و مراحل مهاجرت به انگلستان آشنا شدیم و روند اخذ اقامت دائم این کشور را بررسی کردیم. سپس به انواع روش‌های مهاجرت به انگلیس پرداختیم، هزینه‌های مهاجرت به این کشور را شرح دادیم و در آخر، مزایای کمک گرفتن از یک وکیل مهاجرتی را گفتیم. خوشبختانه شهروندان ایرانی می‌توانند با استفاده از تمامی این روش‌ها به انگلیس مهاجرت کنند. هرچند مهاجرت تحصیلی و کاری به این کشور رایج‌تر است و امتحان خود را بیشتر پس داده‌اند!

مهاجرت به انگلیس با وکیل یا بدون وکیل؟

فرایند مهاجرت به انگلستان می‌تواند پر از چالش و پیچیدگی باشد. بنابراین دریافت مشاوره از یک مشاور یا وکیل مهاجرتی معتبر به شما کمک می‌کند تا این مسیر را با موفقیت طی کنید. از بررسی صحت و دقت مدارک تا پیگیری دریافت ویزا و هر چالش احتمالی دیگر، وکیل مهاجرتی در کنار شماست تا به هدف خود برسید. می‌دانیم که امکان آزمون و خطا در مسیر مهاجرت وجود ندارد و کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند باعث هدر رفتن زمان، هزینه و انرژی شما شود. وکیل مهاجرت با قوانین مهاجرتی کشور انگلیس کاملاً آشناست و تجربۀ چندین ساله در این کار دارد. بنابراین شانس شما را برای اخذ ویزای انگلیس افزایش می‌دهد و مانع از وقوع اشتباهات رایج و متداول می‌شود.

سوالات متداول

دیدگاهها (0)
دیدگاهی جهت نمایش وجود ندارد!
دیدگاه شما