کانادا

شرایط جدید مهاجرت به کانادا برای ایرانیان

از مارچ ۲۰۲۳، دولت کانادا تسهیلات ویژه‌ای برای مهاجرت ایرانیان ارائه کرده است؛ از جمله تسهیل تمدید اقامت، حذف برخی هزینه‌ها و اولویت‌دهی به پرونده‌ها. مهم‌ترین مزیت، امکان دریافت ویزای کار (Open Work Permit) برای ایرانیان حاضر در کاناداست که تا فوریه ۲۰۲۵ تمدید شده است. این فرصت به دارندگان انواع ویزا (مانند تحصیلی یا توریستی) اجازه می‌دهد به اقامت کاری دوساله دست یابند.

۱۴۰۴ اردیبهشت
8 دقیقه
تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا
جدول محتوایی

طبق اعلامیه ای اداره ی مهاجرت کانادا مدتی پیش منتشر کرد از ۱ مارچ ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱) تسهیلات ویژه‌ای برای حمایت از ایرانیان در نظر گرفته شده است. این تسهیلات در حالت های متفاوتی میتوانند برای هموطنان عزیزمان طی پروسه ی مهاجرت به کانادا کاربرد داشته باشند که به طور خلاصه به بعضی از اینها اشاره میکنیم:

  • آسان تر شدن پروسه ی تمدید اقامت برای ایرانیان حاضر در کانادا
  • حذف برخی از هزینه های دولتی برای ایرانیانی که قصد تمدید ویزای خود را دارند
  • اولویت بخشیدن به برخی درخواست‌ها و پرونده‌هایی که متعلق به ایرانیان است

و از همه مهمتر :

  • Open Work Permit

یا همان تمدید ویزای کاری کانادا برای کسانی که در خاک کانادا حضور دارند.

خبر خوبی که برایتان داریم این است که مورد آخر که مهمترین مورد این لیست بوده تا تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ تمدید شده و تمامی ایرانیانی که با هر ویزایی منجمله ویزای توریستی کانادا، ویزای تحصیلی کانادا یا… وارد خاک کانادا شده‌اند می‌توانند از طریق این قانون درخواست ویزای کاری ۲ ساله کنند و پس از آن یا برای تمدید مجدد آن اقدام کرده و یا وارد پروسه اخذ اقامت دائم شوند.

شاید به نظرتان بیاید که اکثر این موارد برای ایرانیانی است که داخل خاک کانادا حضور دارند. البته که این این نظر به طور کامل اشتباه نیست، اما نمی‌توان از آسان تر شدن شرایط برای تمدید و درخواست ویزای کانادا برای ایرانیان چشم پوشی کرد. می‌توان اینطور برداشت کرد که با توجه به قوانین جدید مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۴،رسیدن به خاک کانادا مهم‌ترین امر بوده و پس از آن راه‌ های بسیاری برای تمدید اقامت، تبدیل اقامت به ویزای کاری موقت و یا ورود به پروسه اخذ اقامت دائم وجود دارد.

نتیجه می‌گیریم اگر شما با هر ویزایی در خاک کانادا حضور داشته باشید می‌توانید ویزای خود را تبدیل به ویزای کاری کنید. از آنجایی که سابقه کار در کانادا برای اخذ اقامت دائم حائز اهمیت بوده،می‌توانید پس از طی کردن دو سالی که با ویزای کاری کانادا دریافت کرده‌اید، امتیاز بهتری را برای اخذ اقامت دائم کانادا کسب کرده باشید.

حال شاید برایتان سوال شده باشد که چگونه می‌توان وارد خاک کانادا شد؟ بهترین و سریع‌ترین راه برای دریافت ویزای کانادا کدام مسیر است؟برای پاسخ به این سوال بهتر است مروری بر مسیرهای موجود برای دریافت ویزای کانادا داشته باشیم.

ویزای توریستی کانادا

شاید بتوانیم بگوییم که ارزان‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین راه برای ورود به خاک کانادا درخواست ویزای توریستی است. البته که اخذ ویزای توریستی برای همه مناسب نبوده و نمی‌توان گفت که همه از شانس بالایی برای ویزا شدن برخوردار هستند. برای اخذ ویزای توریستی کانادا بهتر است شرایط زیر را مطالعه کرده و شرایط خود را با آن بسنجید. اگر شما می‌توانید شرایطی مشابه شرایط ذیل را در پرونده داشته باشید شاید درخواست ویزای توریستی کانادا برای شما راه مناسبی باشد، اما اگر اینطور نیست در نظر داشته باشید که ریجکت شدن درخواست ویزای توریستی کانادا ی‌تواند اثر منفی در درخواست‌های احتمالی آینده داشته باشد.حال مروری بر شرایط مهاجرت توریستی به کانادا خواهیم داشت :

  • داشتن پاسپورت معتبر
  • داشتن تمکن مالی کافی (میزان این تمکن به نوع درخواست شما بستگی دارد)
  • داشتن tie کافی (وابستگی) در کشور خود
  • متقاعد کردن آفیسر برای اینکه پس از اتمام سفر شما خاک کانادا را ترک خواهید کرد

همانطور که پیشتر توضیح دادیم tie به معنای لغوی گره یا به مفهوم وابستگی است که شما در کشور خود دارید. این وابستگی می‌تواند عاطفی، مالی، کاری و یا هر مدل وابستگی باشد که آفیسر را قانع کند که شما دلیل کافی برای بازگشت به کشور خود پس از اتمام سفرتان دارید.

توجه داشته باشید داشتن دعوتنامه و یا سابقه سفر به حوزه شنگن یا کشورهای استرالیا و انگلیس و خود کانادا، جزو ملزومات درخواست برای ویزای توریستی کانادا نبوده اما قطعاً شانس شما را برای ویزا شدن بالا می‌برد.

مدت زمان اعتبار ویزای توریستی کانادا

مدت اعتبار ویزای توریستی کانادا بسته به نوع ویزا متفاوت است و توسط آفیسر مرزی مشخص می‌شود. به طور معمول ویزای توریستی سینگل ۶ ماه اعتبار و ویزای مالتیپل ۱۰ سال اعتبار دارد. از آنجایی که مهلت پاسپورت ایرانیان ۵ ساله است، مدت زمان ویزای مالتیپل نیز برای ایرانیان حداکثر ۵ سال می‌باشد.

البته با در نظر گرفتن شرایط جدید مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۴ برای ایرانیان،پس از تمدید ویزای توریستی خود به ویزای کاری، دیگر مدت اعتبار ویزای توریستی شما مطرح نبوده و ویزای شما ویزای کاری دو ساله خواهد بود.

مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا

مدت زمان مورد نیاز برای صدور ویزای توریستی کانادا ا توجه به کشوری که متقاضی از آن اقدام می‌کند و ملیت متقاضی متفاوت است. طبق اعلام سایت اداره مهاجرت کانادا این مدت زمان برای ایرانیان حدود ۳ ماه بعد از انجام بایومتریک (انگشت نگاری در سفارت کانادا) است. البته که متقاضیان بسیاری بوده‌اند که در مدتی کمتر از سه ماه و یا بیشتر از آن پاسخ خود را به درخواست صدور ویزای توریستی گرفته اند.

نکاتی درباره ی ویزای توریستی کانادا

اگر در چند سال گذشته هیچ سفر خارجی نداشته و مُهری از ویزاهای کشورهای خارجی در پاسپورتتان نیست یا خویشاوند نزدیکی در کانادا ندارید و به طور کلی دلیل محکمی برای قانع کردن آفیسر برای ویزای توریستی ندارید، شاید انتخاب مهاجرت توریستی به کانادا انتخاب مناسبی برای شما نبوده و یا بهتر باشد قبل از اقدام برای ویزای توریستی کانادا برای ویزای شینگن اقدام کرده که بتوانید ارزش پاسپورت خود را کمی بالاتر ببرید. اینجاست که وکیل مهاجرت به کانادا می‌تواند به کمک شما بیاید و احتمال و شانس ویزا شدن شما را به شما بگوید و اقدامات لازم جهت بالا بردن این شانس را انجام دهد.

نکته حائز اهمیت دیگر درباره ریجکت شدن ویزای توریستی کانادا این است که اگر شما بعداً بخواهید مهاجرت تحصیلی به کانادا داشته باشید یا شرایط اخذ ویزای توریستی خود را بهبود داده و دوباره قصد مهاجرت توریستی به کانادا را دارید، ریجکتی پرونده قبلی شما در پرونده جدید اثرگذار خواهد بود. البته که یک وکیل مهاجرتی مجرب می‌تواند با کامل کردن مدارک شما و بررسی مجدد آن تا حد زیادی اثر منفی ریجکتی پرونده قبل شما را خنثی کند.

نقش وکیل مهاجرت به کانادا

شاید برایتان سوال شده باشد که چه ضرورتی برای مشاوره و یا کمک گرفتن از وکیل برای مهاجرت به کانادا وجود دارد ؟

علیرغم اینکه می‌دانیم تمامی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، مهاجرت توریستی به کانادا و به طور کلی درخواست ویزای کانادا در سایت این کشور موجود می‌باشد، اما نکات و ابهامات بسیار زیادی در طی این پروسه وجود دارد که فقط یک وکیل حرفه ای می‌تواند آنها را به شما را گوشزد کند. به عنوان مثال در سایت مهاجرتی کانادا صرفاً از تمکن مالی صحبت کرده و هیچ اشاره‌ای به حداقل یا حداکثر این مبلغ در هر یک از پروسه‌های تحصیلی، توریستی و باقی مسیرهای مهاجرت به کانادا نشده است. اما یک وکیل حاذق می‌تواند با توجه به نوع درخواست شما حد مناسبی از تمکن مالی را برای شما تعیین کند.

ضرورت بعدی کمک گرفتن از یک وکیل خوب در مرحله کورت  (دادگاه) بسیار مشهود میشود. در صورتی که آفیسر پرونده شما را ریجکت کرده و ویزای شما را صادر نکند، یکی از راه‌هایی که پیش رو دارید این است که درخواست کنید پرونده را به دادگاه ببرند و اشخاص دیگری غیر از آفیسر قبلی پرونده شما را بررسی کرده و دلیل ریجکت شدن را واضح و شفاف به شما بگویند. در این صورت نیز حضور یک وکیل مهاجرتی میتواند با توجه به پیچیده بودن پروسه دادگاه کمک شایانی به شما بکند.

مهاجرت تحصیلی به کانادا

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم یکی از محبوب‌ترین راه‌های مهاجرت به کانادا مهاجرت تحصیلی به کانادا است. اگر شما شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا را داشته باشید این مسیر یکی از بالاترین شانس‌های ویزا شدن را دارد. البته که با شرایط جدید مهاجرت به کانادا برای ایرانیان در سال ۲۰۲۴، در صورت اخذ ویزای تحصیلی کانادا شما ضرورتی برای تحصیل در کانادا نخواهید داشت و مطابق این قوانین می‌توانید به محض ورود به این کشور درخواست ویزای کاری یا همان open Work Permit که تا سال ۲۰۲۵ برای ایرانیان تمدید شده را داشته باشید. با مشاوره گرفتن از یک وکیل مهاجرتی خوب حتی امکان پس گرفتن زینه‌ای که برای شهریه دانشگاه کردید را نیز خواهید داشت.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به کانادا

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که فکر می‌کنید مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری به کانادا نیازمند سرمایه‌های هنگفت است و مخصوص افرادی با سرمایه بسیار بالاست سخت در اشتباهید! روش‌های مختلفی مانند ثبت شرکت ، سرمایه‌گذاری استانی، خرید بیزینس و … وجود دارد که هر کدام میزان متفاوتی و سرمایه را لازم دارند.

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که چیزی تحت عنوان ویزای سرمایه‌گذاری کانادا وجود نداشته و ما صرفاً به دلیل مصطلح بودن این عبارت‌از آن استفاده میکنیم.

برنامه‌های سرمایه‌گذاری در کانادا این امکان را به متقاضیان می‌دهد که برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنند. البته که فرد متقاضی برای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه‌گذاری تعهد می‌شود در یک بازه ۵ ساله حداقل ۷۳۰ روز در خاک این کشور حضور داشته باشد.

به طور کلی اخذ ویزای کانادا از طریق سرمایه‌گذاری ه دو روش تقسیم می‌شود:

  • سرمایه‌گذاری فدرال (روش های ثبت شرکت (ICT)، کارآفرینی،استارتاپ و…)
  • سرمایه‌گذاری استانی

سرمایه گذاری استانی

یکی از راه‌های اخذ اقامت دائم کانادا سرمایه‌گذاری استانی است. استان‌های مختلفی  کانادا برنامه‌های سرمایه‌گذاری مختلف داشته و با توجه به نیازهای خود نوع برنامه خود را اعلام کرده و هر ساله به دنبال جذب سرمایه و ایجاد کار از طریق متقاضیانی که قصد مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری را دارند هستند.

برنامه کلی کانادا برای ارائه اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه‌گذاری یکی پایین آوردن نرخ بیکاری این کشور و دوم شد اقتصادی کانادا است. متقاضیان در صورت تایید پرونده می‌توانند اقامت دائم کانادا را برای خود و خانواده‌شان فراهم کرده و از خدمات تحصیلی، بهداشتی، بیمه و … برای خود و خانواده‌شان استفاده کنند.

لازم به ذکر است گاهی لازم است قبل از صادر شدن ویزا،شما یک سفر اکتشافی به این کشور داشته باشید. سفر اکتشافی همان ویزای توریستی است که قبل از صدور ویزای شما برای بازدید و مشاهده شرایط استانی که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارید انجام می‌شود.ملزومات این مسیر به شرح زیر است:

  • سرمایه ی‌ لازم برای اقدام در این مسیر بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار کانادا 
  •  سطح زبان انگلیسی حداقل CLB 5

ویزای استارتاپ

روش برای کسانی که ایده‌های خلاقانه در کسب و کار داشته و پتانسیل بالایی دارند مناسب است. کانادا با این کار می‌خواهد از تجربه‌های جدید و استعدادهای نوپایی که به رشد اقتصاد این کشور کمک می‌کنند حمایت کند. 

برای اخذ اقامت استارتاپ کانادا شرایط زیر را در نظر بگیرید:

  • حداقل سطح CLB 5 در زبان انگلیسی
  • مدرک زبان فرانسه به جای مدرک زبان انگلیسی با سطح حداقل NCLC 5
  • سرمایه اولیه برای استارتاپ و هزینه زندگی برای حداقل ۶ ماه در کانادا
  • مهم ترین شرط : اثبات کسب و کار و جلب اعتماد یکی از سازمان‌های مورد تایید دولت کانادا

ویزای کارآفرینی

اگر شما روحیه کارآفرینی داشته و تجربه کارآفرینی در کشور خودتان را دارید کانادا از شما حمایت می‌کند تا با ایجاد اشتغال یک معامله برد برد با شما داشته باشد.البته که در نظر داشته باشید با توجه به میزان سرمایه‌گذاری شما محدودیت‌هایی برایتان وجود دارد، و همچنین در صورتی که شما برای یک شهر بزرگ اقدام کرده باشید کسب و کارتان باید متناسب با آن شهر بوده و مبلغ سرمایه‌گذاریتان بیشتر خواهد شد. علاوه بر این شما دو سال فرصت دارید تا به وعده خود عمل کرده و ایجاد اشتغال کنید. در صورتی که طی این دو سال نتوانید به رشد اقتصاد کانادا کمکی کرده و یا شغلی ایجاد کنید، حتی احتمال مصادره اموال شما نیز وجود دارد.

حالا مروری بر ملزومات این روش خواهیم داشت:

  • حداقل سرمایه بالای ۲۰۰ هزار دلار کانادا
  • تجربه ی بیزینسی کافی
  • شما و خانواده‌تان نباید به دلایل پزشکی یا امنیتی در کانادا غیرقابل قبول شناخته شوید
  • حداقل سطح زبان CLB 5

سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت (ICT)

می‌توان گفت تقریباً صاحب هر کسب و کاری که باشید می‌توانید با ثبت شرکت خود در کانادا شانس گرفتن ویزای این کشور را داشته باشید. اگر بتوانید در کانادا شرکتی ثبت کرده و خودتان مدیریتش را به عهده بگیرید شانس گرفتن اقامت دائم خود را بالا برده‌اید. شرایط ثبت شرکت در کانادا قریباً مشابه بقیه مسیرها به شرح زیر می‌باشد:

  • حداقل سرمایه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار دلار کانادا
  • حداقل سطح زبان CLB 5

سرمایه گذاری از طریق خرید بیزینس در کانادا

این روش شباهت بسیاری به روش قبلی داشته و می‌توان آن دو را با هم مقایسه کرد. در روش سرمایه‌گذاری از طریق ثبت شرکت شما باید کسب و کار و شرکت خودتان را در کانادا ثبت کرده و مدیریتش را به عهده بگیرید در حالی که در این روش شما یک بیزینس حاضر و آماده راه خریداری می‌کنید. همچنین شما شانس دریافت اقامت دائم این کشور پس از یک سال را خواهید داشت.شرایط این‌ روش :

  • بین ۱۵۰ تا ۳۵۰ دلار کانادا
  • سطح زبان انگلیسی حداقل CLB 4

سرمایه‌گذاری از طریق خوداشتغالی

این میزان مناسب هنرمندان و ورزشکارهای معروف بوده و از قدیم هنرپیشه‌ها و سلبریتی‌های سرشناس از این طریق برای گرفتن اقامت کانادا اقدام می‌کردند. اگر به فعالیت هنری،ورزشی و یا فرهنگی مشغول هستید ممکن است این شانس را داشته باشید که بتوانید از طریق خود اشتغالی درخواست ویزای کانادا دهید. شرایط کلی این ویزا به شرح زیر می‌باشد:

  • حداقل ۲ سال سابقه فعالیت هنری یا ورزشی در ۵ سال گذشته
  • داشتن توانایی بالا برای حضور در برنامه‌های ورزشی یا هنری کانادا
  • حداقل نمره ۳۵ ز ۱۰۰ نمره‌ای که در سیستم امتیازبندی برای متقاضیان ویزای خود اشتغالی در نظر گرفته شده
  • توانایی پرداخت حداقل ۶ ماه زندگی در کانادا
  • حداقل ۱۰۰ هزار دلار کانادا به عنوان سرمایه
  •  سطح زبان حداقل CLB 5

سؤالات متداول

تیم تولید محتوا
تیم تولید محتوا
0
0
دیدگاهها (0)
دیدگاهی جهت نمایش وجود ندارد!
دیدگاه شما